40+/65+ Parttime Fondsenwerver voor de Domkerk in Utrecht (ref: AB056)

De impact van de corona-pandemie is overal merkbaar. Ook voor de Domkerk zijn de gevolgen groot. Toeristen, andere bezoekers en de verhuur voor concerten en evenementen zijn altijd een groot onderdeel van de inkomsten voor de kerk geweest, maar zijn dit jaar voor een groot deel weggevallen. 

De Domkerk teert sinds begin 2020 in op reserves, maar houdt dat niet lang meer vol. Om te voorkomen dat de kerk in de loop van 2021 zijn deuren – misschien wel definitief -  moet sluiten, gaat onze opdrachtgever vrienden werven: structurele, tijdelijke en eenmalige donateurs die de Domkerk een warm hart toedragen en haar door deze moeilijke tijd heen helpen. Hiervoor zijn we op korte termijn op zoek naar enthousiaste fondsenwervers die zich betrokken voelen bij dit iconisch gebouw. 

Werkzaamheden

Na een goede briefing en training begin je in januari en februari eerst met een test waarin je ongeveer 20 uur werkt. We testen hierbij: 

  • Het werven van donateurs bij de entree van de Domkerk
  • Het huis-aan-huiswerven in de betere wijken van Utrecht
  • Of het werk je goed afgaat en je voldoende bevalt om verder te gaan

Bij beide methoden van werven gaat het om een zeer publieksvriendelijke manier van werven, want geen enkel gesprek hoeft voor de aangesprokene vervelend af te lopen. Je werft zowel structurele donateurs als eenmalige donateurs, waarbij je maatwerk levert in de donatie die de donateur kan en wil doen.

Als de testfase succesvol verloopt, gaan we het hele jaar 2021 door met werven volgens beide of één van de twee methodes. We verwachten van jou een toewijding van minimaal drie maanden en langer, omdat we samen investeren in de juiste aanpak. 

Functie eisen

  • Je voelt je betrokken bij de Domkerk en vindt het leuk om samen met ons deze campagne tot een succes te maken.
  • Je bent in januari beschikbaar voor een voorlichtingsmoment.
  • Je bent tijdens de testfase beschikbaar voor ongeveer 20 uur gedurende 2 à 3 weken om het werven van donateurs uit te proberen.
  • Woonachtig in Utrecht is een pré.

Graag ontvangen wij je CV voorzien van motivatie en (pas)foto.

Wanneer wij geen match zien tussen het CV en onze vacature, kan het zijn dat wij geen contact met je opnemen.

Aantal uren per week
20 uur per week
Plaats
Utrecht
Vanaf
Per direct
T/m
Onbepaalde tijd
Contactpersoon
Anne Marie Broos
Telefoon
085-7440962