Heidi Wennekes-Schaap, Collectecoördinator bij Fonds Gehandicaptensport

Als één team achter de sporters met een handicap!

Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken. Dat kunnen wij uiteraard niet alleen. Zo helpt ook bureau Rvaring ons om onze ambitie ‘Sport voor iedereen met een handicap mogelijk maken” invulling te geven, door de werving van provinciale collecteleiders (vrijwilligersfunctie) onder hun enthousiaste netwerk uit te zetten en hebben wij daaruit kanjers – rijk aan werkervaring, maar ook in voor een serieuze vrijwilligersjob – mogen verwelkomen!

De keuze voor bureau Rvaring kan in eerste instantie als ‘verrassend’ worden omschreven, omdat Fonds Gehandicaptensport geen betaalde functie als werkgever kan aanbieden, maar doordat Rvaring ook haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt, zijn wij bij uitstek zeer tevreden over de dienstverlening en het ‘aanvoelen’ van de juiste mens op de juiste vrijwilligersbaan.

Egberdina van Mourik, Manager Supervisie bij “Annie connect”

Een callcenter dat “anders is” wil ook werken met uitzendbureaus die niet standaard zijn. Rvaring is zo’n voorbeeld. Precies het type mens weten te vinden dat past bij ons bedrijf en in onze cultuur is geen makkelijk opgave. Toch lukt het Rvaring al lange tijd. En dat is te danken aan hun grote betrokkenheid en enthousiasme.

Robin Groenendijk, Managing Director WK Automotive BV

WK automotive maakt ruim vier jaar gebruik van de diensten van Rvaring. Wij zijn specialisten in automotive documentatie, een uniek bedrijf in een roerige markt. Een nadeel van een uniek bedrijf is dat het niet eenvoudig is om goede medewerkers te vinden, specialisten op dit gebied met een enorme liefde voor auto’s en motoren.

Uitzendbureaus komen meestal met een lijst van mogelijke kandidaten en zoek het maar uit. Tijdens het eerste bezoek van een intercedente van Rvaring bleek dat men hier anders te werk gaat. Van iedere afdeling wordt gevraagd naar de werkzaamheden, niet alleen voor de afdeling waarvoor uitbreiding noodzakelijk is, en ook naar de visie van het bedrijf wordt geïnformeerd. Eventuele kandidaten worden vooraf goed door Rvaring gescreend. Tel daarbij het feit dat de kandidaten al de nodige ervaring met zich meebrengen, en het zal u niet verbazen dat ongeveer 10 kandidaten via Rvaring bij ons aan de slag zijn gegaan op verschillende afdelingen. De helft daarvan is inmiddels bij ons in vaste dienst. Ik kan u Rvaring absoluut aanraden.

Mirjam Vos, Marketing & HR manager, Bürkert Contromatic BV

“Vanuit Bürkert kunnen wij zeker zeggen ervaringsdeskundige te zijn met het werken met Rvaring en hun medewerkers. Verscheidene keren hebben zij op zeer succesvolle wijze onze vacatures in weten te vullen. Of het nu gaat om een Telefoniste/Receptioniste die de Franse taal goed beheerst, een tijdelijke nachtconciërge, een technisch commercieel medewerker binnendienst of een technische kandidaat voor op assemblage; alle functies wisten zij succesvol in te vullen.

Voor Bürkert speelt leeftijd geen rol. Belangrijker is de kandidaat zelf; de kennis, ervaring en het type is vele male interessanter dan de leeftijd. Ook is het zo dat mensen die niet meer zo piepjong zijn en al een carrière hebben opgebouwd vaak erg loyaal zijn en zich volledig in willen zetten om de functie tot een succes te maken. Daarbij weten de Rvaring consultants steeds die mensen te selecteren die goed in onze organisatie passen. Kortom; een goede partner om mee samen te werken en zo de open plekken in te vullen in onze organisatie!”